English language version

Professionele Genealoog

Peter van der Heijden
24 Copper Beech Circle
White Plains, NY 10605
peter@vanderheijden.org
http://www.vanderheijden.org
Specialiteit: Algemeen genealogisch, historisch en Joods onderzoek, due diligence en probate research, in Westchester County(NY), New York City en Nederland.
Services: Vertaling (Engels, Duits, Frans), web master (APG webmaster 1998-2004), paleographie (New Netherlands documents), probleem oplossing.
Bio: Peter is geboren in Hollandia, Nieuw Guinea en erfde de genealogie van zijn vader, die 8 boeken publiceerde over 7 stam families van voorouders, talrijke genealogische artikelen schreef en de afstamming van zijn vrouw van Karel de Grote onderzocht. Peter, die in de Verenigde Staten woont sinds 1985, verzamelde informatie over 4 families van zijn vrouw's voorouders. Hij werd lid van APG, Association of Professional Genealogists in 1997 tot 2016 en was web master 1998-2004.

Overeenkomst tussen Peter van der Heijden (onderzoeker) en de klant:
Project beschrijving: ....
Prijs structuur: Ik schat dat dit project ongeveer .. uren duurt @ $.., totaal $.., vooruitbetaling, en zal in ongeveer .. weken klaar zijn. Als het project minder uren nodig heeft, zal het verschil retourneerd worden; als er meer tijd nodig is, zal de klant over de status geinformeerd worden per e-mail of per post. De uitendelijke informatie zal per e-mail of per post geleverd worden. Mogelijke extra kosten: kopien ($.. per pagina) en/of het verzenden van project resultaten.
De klant begrijpt dat hij/zij betaalt voor uren gespendeerd voor dit project, met geen garantie van resultaat.
Note: Peter heeft recentlijk een full-time non-genealogy baan aangenomen en heeft daardoor weinig tijd voor grotere onderzoeken.

De Association of Professional Genealogists (APG, Vereniging van Professionele Genealogen) is een onafhankelijke organizatie met meer dan 1700 leden wereldwijd, sinds 1979, wiens doel is de ondersteuning van professionele genealogen in alle phasen van hun werk: van de amateur genealoog die zijn kennis wil omzetten in een beroep, tot de ervaren professionele genealoog die ideeen uit will wisselen met collegas en de verbetering van de industrie als geheel. De vereniging probeert ook de rechten van de potentiele klanten te beschermen. Lidmaatschap is open voor iedere persoon of bedrijf dat de doelen en code of ethics van APG ondersteunt.
De New York Metro Afdeling van APG werd opgericht in 1990 en omvat New York (NY), New Jersey (NJ) en Connecticut (CT). Leden van deze groep zijn allen lid van APG en brengen hun services in rekening. Bijna allen onderzoeken de lokale archieven zoals City & County Clerk's Offices, Civil/Supreme/Superior/Surrogate's Courts, Historical Societies, Municipal Archives, National Archives Northeast Region (NARA), New York City & State Department of Health - Bureau of Vital Statistics, New York Genealogical and Biographical Society (NYG&B), New York Public Library, Center for Jewish History, etc. Velen heben geografische en ethnische specialiteiten buiten New York. Leden zijn ook actief in les geven, lezingen, publiceren en vrijwilligers werk. De New York Metro Afdeling van APG, noch APG nemen verantwoording voor onderzoek gecontracteerd door dit medium.

Lees "Hiring a Professional" om te zien wat U kunt verwachten.
Vragen en klachten moeten in eerste instantie aan de genealoog gericht worden. Misverstanden kunnen aan beide kanten gebeuren maar zijn meestal snel verholpen. Wanneer een probleem niet opgelost kan worden, meldt dat aan de organizatie of persoon die de originele verwijzing maakte en vertel de genealoog dat U dat gedaan heeft. De Association of Professional Genealogists offert een confidentiele arbitratie service for zowel klanten als genealogen, wanneer de genealoog lid van de APG is.

Laatst vernieuwd 20 Februari, 2008
© 2000-2008 Peter van der Heijden. All rights reserved
comments
Legal
Site Map
Top